fbpx

Slik fungerer et byrå som en god samarbeidspartner ved ansettelsens slutt

Når du driver en bedrift, er det ikke alltid slik at du kan fortsette å drive den med suksess hvis du er den eneste som jobber der. Det er vanligvis ikke fordi du ikke er kapabel, men fordi du rett og slett ikke har nok tid til å utvikle bedriften på egen hånd. Det kan selvfølgelig også være slik at du må ansette en som er ekspert på et område du ikke er ekspert på. Uansett årsak kan det å ansette en ny medarbeider bety at du kan la din bedrift og det du brenner for videre. Hvor lenge og under hvilke betingelser den ansatte skal jobbe med er noe det er ekstremt viktig å bli enige om før du starter samarbeidet. Dette er trygghet for alle og ved hjelp av et byrå som Swapp Agency kan du sørge for at dette blir en realitet. De kan da også bidra med god kunnskap og trygge forhold for deg som næringsdrivende når arbeidsforholdet da avsluttes.

Derfor kan en kontrakt sies opp

Det er selvsagt flere grunner til at en gründer eller en ansatt sier opp en arbeidsavtale. Det viktige er at du sørger for at begge parter har rett til å gjøre dette, men også at du gjør det under de rette omstendighetene. Begge parter har rett og slett både plikter og rettigheter som er avgjørende å overholde.

Vanlige årsaker kan være at virksomheten har behov for å gjennomgå sine økonomiske kostnader, at oppdraget er utført på en tilfredsstillende måte, eller at oppdraget ikke er tilfredsstillende håndtert og at personen ikke har forbedret sine prestasjoner til tross for muligheten til det. Å kunne levere budskapet på en måte som er god og tydelig, men som samtidig gjør at man viser personen respekt for jobben de har gjort, er viktig på alle måter, uansett om man driver et stort eller et veldig lite selskap.

Slik kan et byrå støtte oppsigelse av en kontrakt

Her finner du mer informasjon om hvordan et byrå kan støtte deg som driver virksomhet når kontrakten skal sies opp, samtidig som du sørger for at den som jobbet med deg er fornøyd og kan gå videre til nye utfordringer.

  • De tar seg av all administrasjon både når det gjelder kontrakten og dens oppsigelse. Dette sparer deg for både tid og penger fordi du vet at alt blir håndtert riktig og at relevante myndigheter får tilgang til det de trenger.
  • De støtter deg med svar på spørsmål du måtte ha i perioden, samt hjelper den du ansatte med å få svar på spørsmålene de har. Dette gir ekstra trygghet.
  • De er eksperter på å forholde seg til lover og regler vedrørende arbeidsrett i landet der personen du har ansatt befinner seg. Dette er smart for alle som er interessert i å ikke bare ansette folk som er i samme land der du driver selskapet, men også ansette folk i markeder hvor du f.eks. tenker på å gå inn med bedriftens tjenester eller produkter.
  • De forhindrer unødvendig kompliserte situasjoner ved å fungere som et mellomledd for arbeidsgivere og arbeidstakere. Det er rett og slett kostnadsbesparende å velge denne måten å samarbeide med et byrå på for å få pålitelig hjelp når det trengs.

Å omfavne fremtidens arbeidsmåte

Som arbeidsgiver er det ikke lenger det samme å drive en bedrift som for tjue år siden, eller til og med for ti år siden. Arbeidsforholdene har endret seg betydelig og flere og flere velger å ansette eksternt. Dette gir bedriften en mulighet til å utvikle seg uten for store kostnader og den ansatte mulighet til å jobbe mer fleksibelt. På sikt rapporterer studier at dette også bidrar til at folk er mer fornøyd med jobben enn før og at folk føler seg mer tilfredse med balansen mellom arbeidsliv og fritid. Dette bidrar til en positiv følelse av jobb, noe som kan bety at din medarbeider blir mer produktiv. Dette fører igjen til gode resultater for bedriften og lojale ansatte som selv etter at de slutter i bedriften vil snakke godt om deg og tiden deres der.

Når kontrakten så sies opp kan det være komplisert på flere måter, spesielt hvis det ikke er et felles vedtak, men samtidig kan det håndteres godt gjennom et byrå. Det kan også bety at de som er eksperter på sitt felt og nå må gå videre til nye utfordringer, kan dra nytte av friheten til å gjøre dette. Livet forandrer seg jo hele tiden og det gjelder også når det kommer til jobb. Å stå trygt på begge føttene vil tillate deg å møte det nye med selvtillit. Bedriften vil fortsette å endre seg og alle har godt av å se arbeidslivet som noe dynamisk. Så lenge du har et godt engasjement for det du gjør, vil du også se hvordan bedriften utvikler seg i positiv retning.