fbpx

Slik jobber byråer med representasjon av eksperter

Alle som er aktive i arbeidsmarkedet vet og opplever hvordan det har endret seg de siste ti årene. I dag jobber stadig flere fleksibelt, hvor det ikke lenger er slik at man blir hos en og samme arbeidsgiver hele yrkeslivet. I stedet blir arbeidet sett på som en mulighet til å tilpasse det til resten av livet, alt avhengig av hvilke forhold og muligheter du ser på som viktige akkurat nå.

Er du ekspert på ditt fagfelt er det naturlig at du også har større muligheter til å velge hvem du vil jobbe for. En ny måte å jobbe på er å la et byrå som Swapp Agency representere deg for å finne arbeidsmuligheter du trives med. Som arbeidsgiver er det også en fordel å finne ansatte på denne måten fordi det fungerer som et slags stempel for å garantere at den du ansetter er god innen sitt fag.

Etaten kan gjøre dette som representant

  • Finn de rette jobbmulighetene for deg som er profesjonell innen din bransje. Kontroller at arbeidsgiveren er pålitelig. Dette kan du gjøre ved å sjekke sertifiseringer og også at de er registrert riktig i systemer og hos myndigheter.
  • Administrer kontrakten din og også lønnsutbetalingene du skal ha for arbeidet ditt. Dette betyr også at du kan få hjelp til å få en god lønn du kan stå for og som gjenspeiler jobben du gjør.
  • Ta vare på administrasjonen av arbeidsforholdet ditt på en måte som er trygg for både deg og arbeidsgiver. Det kan bety at de tar seg av dokumentasjon og andre betalinger som skal foretas, samt skjemaer som skal fylles ut og sendes inn til myndighetene.

Et mer fleksibelt arbeidsmarked for fremtiden

Folk i dag lever i en internasjonal verden hvor det ikke lenger er et krav at du skal jobbe der du bor, eller for en arbeidsgiver som er i din geografiske nærhet. Den digitale fremgangen de siste tjue årene gjør at du i dag kan jobbe eksternt forutsatt at du har en god datamaskin, god tilkobling og eventuelle andre arbeidsverktøy som trengs for å kunne gjøre jobben din godt.

Du har også endret måten å se på jobb på, fra å måtte logge på når du kommer om morgenen til å logge ut på kvelden, og til en virkelighet der du i stedet har i oppgave å fullføre arbeidet i tide, uavhengig av hvor lenge eller kort tid det tar. Selvfølgelig innenfor rimelighetens grenser, men fortsatt et faktum. Det spiller ingen rolle om du er eldre eller litt yngre. Det er aldri for sent å gjøre endringer i noe så viktig som arbeidslivet. Dette er faktisk noe som tar mye av tiden din og bør derfor prioriteres slik at alt fungerer bra.

Slik finner du riktig byrå for deg som ansatt

Start med å søke etter et godt byrå på nett eller ved å snakke med venner og bekjente. Det er alltid greit å få tips om hvordan man kan tenke og hvilke som fungerer bra. Da er du velkommen til også å søke etter anmeldelser på nett. Det er alltid greit å få et innblikk i hvordan andre har opplevd byrået, selv om du selvfølgelig må huske på at du til syvende og sist må ta avgjørelsen, og ikke la en annens subjektive mening bestemme helt.

Sist, men ikke minst, må du bestille et møte med byrået. Dette kan gjøres digitalt eller i fysisk form. Til dette møtet bør du forberede en rekke spørsmål du har og også sørge for at du uttrykker dine behov ordentlig. Det er kun gjennom direkte og tydelig kommunikasjon du kan sikre at du finner det riktige alternativet for deg.

Hvis alt virker bra og du føler deg komfortabel, så kan du la byrået representere deg for å finne gode jobbmuligheter. Et samarbeid vil være bra hvis du har en god magefølelse og alle har vært tydelige fra starten. Sørg for at eventuelle spørsmålstegn blir ryddet opp umiddelbart hvis de dukker opp. Dette er alltid en god tommelfingerregel å ha når du jobber på denne måten, og hvis du vil være sikker på at måten å jobbe på vil fungere for deg og din familie i lang tid fremover.

Arbeidslivet ditt kan bli påvirket

Hvis du ikke er helt fornøyd med måten du jobber på i dag eller føler at du har stagnert i jobben du har, har du alltid muligheten til å endre virkeligheten for deg selv. Tross alt er det bare du som kan ta stegene som trengs for å lykkes med å skape balansen du søker i livet. Ved å ta det hele steg for steg og gjøre små endringer for å fullt ut finne den rette hverdagen for deg, vil du til slutt lykkes. Du kan se et godt byrå som en god mulighet til å få en partner med i prosessen som virkelig vet hva de driver med og som er profesjonell innen sitt felt i Norden.