fbpx

Du må tenke på dette hvis du vil jobbe eksternt

Er du lei av å stå opp hver morgen for å gå til arbeidsplassen din? Sitter du i kø eller venter på bussen? Tenker du også på å jobbe eksternt og om dette kan være en løsning for deg og ditt fremtidige arbeidsliv? Da er du ikke alene. Stadig flere ser fordelen med å kunne gjøre jobben sin hjemmefra, eller hvor de vil være når de jobber. Det er imidlertid mange ting du bør tenke på for å gjøre din arbeidssituasjon optimal på alle måter. I denne artikkelen får du mer informasjon om hva du bør ha med deg for å forberede deg på best mulig måte.

 Samarbeid med din arbeidsgiver

Det første du bør gjøre dersom du vurderer å begynne å jobbe hjemmefra, er å ta opp saken i et møte med arbeidsgiveren din. Det er tross alt avgjørende for deg å få en god start på ditt nye arbeidsliv. Dersom du og arbeidsgiver ikke kan bli enige, må dere vurdere om dere vil prøve å bytte jobb for å få mulighet til å jobbe eksternt.

Det er mange arbeidsgivere i dag som ikke har problemer med å tilby ansatte denne muligheten, spesielt hvis de er verdsatte ansatte som har mye å tilby bedriften. Sjansene dine for å finne en ny arbeidsgiver i verste fall bør derfor være gode.

Forbered deg på møtet ved å ta med argumenter for hvordan det kan være gunstig for begge parter at du jobber eksternt. Det kan være at du jobber mer effektivt, at du kan ta flere møter på kortere tid eller lignende ting. Tenk også på forhånd over hvilke innrømmelser du er villig til å gå med på. Arbeidsgiveren din ønsker høyst sannsynlig å føle at han eller hun har fått noe igjennom fra deres side også.

Sist men ikke minst. Når dere har blitt enige om hvilke regler som skal gjelde og at det er gode forutsetninger for at du skal kunne jobbe eksternt, er det viktig å sørge for at fjernarbeid lønnsutbetalingen din fungerer som den skal. Dette gjelder spesielt hvis du planlegger å jobbe deler av eller hele året i et annet land enn det arbeidsgiveren din er i. En fleksibel plan for dette vil gagne alle parter i det lange løp.

En optimal hjemmearbeidsplass

Den neste viktige faktoren du bør ta i betraktning er å skape en optimal hjemmearbeidsplass. Dette er viktig enten du har som mål å jobbe hjemmefra eller om du planlegger å jobbe eksternt og på farten samtidig.

Det første du bør gjøre er å sørge for et godt bredbånd som fungerer både til bærbart bruk og for deg som sitter hjemme. Arbeidsgiveren din kan i mange tilfeller være villig til å betale for dette fordi også de har interesse av at du skal kunne jobbe uten unødvendige avbrudd eller trege oppkoblinger. Merk at dette er en viktig investering som er vel verdt å bruke litt tid på å finne den riktige løsningen fordi det vil lønne seg i det lange løp.

Det neste viktige steget i prosessen er å sørge for at du og arbeidsgiver blir enige om hva som gjelder for telefon og datamaskin. De aller fleste arbeidsgivere mener at en bærbar PC er avgjørende for å forsørge arbeidstakeren, men dette er noe dere må bestemme sammen. Planlegger du for eksempel å jobbe fra utlandet eller har arbeidsgiveren din i utlandet slik den ser ut i dag, kan det være viktig å skaffe seg forsikring slik at den bærbare datamaskinen har riktig beskyttelse dersom noe uventet skulle skje. Det samme gjelder smarttelefon fordi de fleste yrker hvor du kan jobbe hjemmefra i dag krever at du som ansatt kan ringe og ha kontakt med andre kollegaer samt med kunder og potensielle kunder.

En mer fleksibel hverdag med fjernarbeid

Det er ingen tvil om at en mer fleksibel hverdag venter de som bestemmer seg for å jobbe eksternt. Samtidig er det også en hverdag som krever mer ansvarsmessig fordi din arbeidsgiver forventer at du fortsetter å produsere på et nivå som er på det nivået du var på da du jobbet på kontoret. Undersøkelser viser imidlertid at hele 80 % av de som har begynt å jobbe hjemmefra, mener at de er mer produktive enn noen gang siden de begynte med dette.

Det er derfor et faktum at du er i godt selskap og at du mest sannsynlig vil kunne se frem til et fortsatt produktivt arbeidsliv – kun på avstand og ikke på kontoret. Med god kommunikasjon og optimale forhold har du lagt grunnlaget for at det hele kan bli en ny måte å jobbe på som du kan fortsette med i lang tid fremover. Med de riktige verktøyene vil du også kunne utvikle deg og ta neste steg i karrieren, på en måte hvor du samtidig utnytter friheten din.