fbpx

Derfor jobber stadig flere for utenlandske kunder og arbeidsgivere

De siste ti årene har verden endret seg betydelig når det gjelder teknologien vi har. Dette betyr at mulighetene i dag er bokstavelig talt uendelige når det gjelder å jobbe eksternt og til og med for kunder eller arbeidsgivere i andre land. Dette er noe som ikke minst merkes på hvordan arbeidsforhold ser ut i dag og i fremveksten av såkalt EoR service som gjør det enklere enn noen gang å tilby.

Fordeler med å ansette eksternt

Det er mange fordeler med å ansette ansatte som jobber eksternt fra andre land. Her får du det viktigste av disse, for deg som jobber som arbeidsgiver.

 1. Du sparer penger fordi personen ikke trenger kontor.
 2. Du får tilgang til et større utvalg av fagfolk innenfor akkurat ditt fagfelt.
 3. Hvis personen er fra et annet land, er de også vant til en annen arbeidskultur og kan bringe verdifull innsikt til arbeidsplassen din, selv om de jobber eksternt.

Fordeler med å jobbe eksternt

Hva er hovedfordelene ved å være den som jobber eksternt? Nedenfor er tips til hva du bør ta hensyn til når du vurderer dette.

 1. Du får større frihet fordi du kan jobbe fra det stedet du ønsker.
 2. Du har flere arbeidsgivere å velge mellom og et bredere spekter av jobbmuligheter fordi hele verden er ditt arbeidsmarked.
 3. Du får ta et stort ansvar og utvikle deg innenfor feltet du jobber innenfor.

Derfor er det lettere å ansette med en EoR service

Hvorfor er det da lettere å ansette med en EoR-tjeneste og hva betyr det i praksis for deg som arbeidsgiver og arbeidstaker? Kort fortalt står EoR for Employer of Record og en Eor-tjeneste er en tjeneste som gjør at du som arbeidsgiver kan leie inn arbeidskraft i et annet land med bare noen få klikk på datamaskinen din.

Det er i dag et stort antall bedrifter som leverer et slikt system og det er viktig at du som arbeidsgiver tar en avgjørelse om hva som passer din bedrift best. Merk at det er avgjørende at du velger en tjeneste og en plattform med en lokal enhet i det landet du ønsker å ansette en medarbeider for at du skal kunne gjennomføre prosessen uten problemer og med all registrering på en riktig måte. En EoR-tjeneste gjør det enklere enn noen gang før å sikre at arbeidsplassen din vokser over hele verden, og nedenfor vil du finne ut mer om noen av årsakene til hvorfor.

Ting du bør vurdere når du vurderer å bruke et EoR-system

For deg som er arbeidsgiver og vurderer å ansette en person som er i et annet land, er det et par viktige ting å ta hensyn til for å finne det optimale systemet for akkurat din bedrift.

 • Tenk gjennom dine behov og hvilke funksjoner som er viktige

Det første du bør gjøre er å definere hvilke behov bedriften har og hvilke funksjoner som er viktige å ha tilgang til for å få god oversikt på en enkel måte og kunne håndtere nødvendig administrasjon.

 • Finn ut hvilke land som er aktuelle

Den neste viktige faktoren er å vurdere hvilke land som er aktuelle å ansette nye medarbeidere i. De aller fleste smarte EoR service gir muligheten til å bruke systemet i prinsippet uavhengig av land, men det finnes unntak og også noen systemer som er bedre egnet for spesifikke land.

 • Les attester og anmeldelser

Sist men ikke minst. Sørg for å ha oversikt over hva andre bedriftseiere har å si om de ulike systemene på markedet i dag for å kunne gjøre en vurdering av hva som passer deg best. Ved å bruke litt tid på dette slipper du garantert de verste fallgruvene og kan gjøre et godt valg.

Fordeler med å bruke et EoR-system

 • Som arbeidsgiver får du et større talentspekter innenfor akkurat det feltet du er aktiv i fordi du plutselig kan ansette folk i andre land uten å måtte ha lokal virksomhet i landet.
 • Du får fornøyde medarbeidere som kan jobbe på en måte som fungerer for dem og deres livssituasjon. Dette bidrar igjen til større produktivitet på arbeidsplassen, noe som på sikt bidrar til en mer optimal arbeidsplass med god inntekt og vekst oppover.
 • Det sparer deg for penger og tid fordi du slipper å bruke store summer på å registrere din bedrift i det aktuelle landet og i stedet kan la fagfolkene i EoR-systemet ta seg av det hele. Du kan også gjøre det på kort tid, noe som betyr at du raskt kan komme i gang.
 • Du risikerer ikke problemer med bøter og lignende i landet hvor din ansatte befinner seg eller hvor bedriften holder til fordi du vet at alle reglene følges riktig.

Selskapets vekst og ansattes produktivitet øker eksternt

Studier har vist de siste årene at det faktisk er et faktum at folk som jobber eksternt er mer produktive enn de som ikke gjør det. Det betyr at de kan gjennomføre prosjekter på kortere tid og også være kreative underveis fordi du som arbeidsgiver gir dem muligheten til nettopp det.