fbpx

Eldre spesialister satser i stadig større grad på å gå over til fjernarbeid

Alle som har jobbet et par år skjønner fort at det er viktig å bytte jobb fra tid til annen for å beholde gleden i det man gjør. De aller fleste ønsker tross alt å utvikle seg og komme videre i livet, og selv om de elsker sitt fagfelt og sin bransje, kan det føles som om den samme arbeidsplassen gjennom hele livet ikke lenger er noe man streber etter. Heldigvis har de digitale forholdene som finnes i arbeidslivet i dag også gjort at mulighetene har endret seg til det bedre.

Du trenger ikke lenger stole på at arbeidsgiver lar deg bli på en arbeidsplass, i stedet har du alle muligheter til å kontrollere hvor du vil. Dette er noe stadig flere eldre i dag også har fått med seg. Det betyr at flere og flere velger å finne en ny måte å jobbe på i deler av livet. Det kan handle om å gå ned til halvtid eller å skifte gir, men kanskje velge å begynne å jobbe eksternt.

Faktorer som påvirker flere eldre til å velge fjernarbeid

Det er en rekke faktorer som påvirker at stadig flere eldre på arbeidsmarkedet tør å velge å jobbe fjernt. Nedenfor finner du noen av de vanligste årsakene til hvorfor personer som allerede har vært lenge på arbeidsmarkedet velger å gjøre en endring.

  • Du innser at det er andre ting i livet du også ønsker å oppleve, og det er ingen tid som nå til å gjøre det. Tross alt, i livet er det ingen garantier.
  • Du har jobbet lenge nok og tenker derfor på å sakte redusere tiden din eller få større fleksibilitet uten å ønske å gå av med pensjon av den grunn.
  • Du har ikke lenger så mye ansvar som du kanskje hadde i en tid da barna var små og da du måtte være familiens prosjektleder på en helt annen måte. Nok en gang er det mannen selv som står i sentrum i stedet.

Disse faktorene er vanligvis de mest avgjørende når det gjelder å ta avgjørelsen om å jobbe eksternt. Det er sikkert flere personlige ting som kan påvirke avgjørelsen enda mer. Det viktige er at den som er nysgjerrig på muligheten har alle muligheter i verden til å implementere den, spesielt hvis du er spesialist på ditt felt og har solid utdannelse eller erfaring.

Fordeler for gründere som ønsker et stabilt fundament i sin virksomhet

For de gründerne som ønsker et stabilt fundament å stå på med mye erfaring, er det i utgangspunktet kun fordeler ved å velge å hente inn en eller flere spesialister som er interessert i å jobbe eksternt, kanskje til og med i et annet land. Det første du imidlertid bør vurdere når du gjør dette, er at de åpenbart trenger HR-tjenester samt sikre lønnsutbetalinger basert på hvor personen befinner seg. Dette kan løses på flere måter og en av de vanligste måtene i dag er ved å leie inn et byrå som tar seg av dette for din bedrift. Det er flere gode byråer å velge mellom i dag og de vil ta seg av alt fra ovennevnte til å sørge for at alle skatter og lignende betales riktig i det aktuelle landet samtidig som du kan stole på at alle dokumenter og skjemaer blir levert til rett tid. og håndtert godt.

Erfaringen som eldre arbeidstakere kan ta med seg vil igjen være god ikke bare for bedriften men også for de yngre ansatte som kan lære mye av den som har jobbet over lengre tid. Det spiller ingen rolle om personen sitter og jobber digitalt, det er lett å skape relasjoner til andre på kontoret selv om man ikke sitter i samme rom.

Målet er alltid å jobbe optimalt og på en hyggelig måte

Å jobbe optimalt er alltid viktigere enn at alle ansatte er på kontoret et eksakt antall timer hver dag i uken. Dette er noe de aller fleste arbeidsgivere i dag er enige i. Frihet under ansvar gjør at den ansatte kan gjøre det han eller hun kan best, uten press om også å sitte på kontoret lenger enn nødvendig.

Fornøyde medarbeidere betyr også automatisk at de vil føle seg verdsatt og dermed er det større sjanse for at de vil utføre arbeidet sitt enda bedre. På sikt vil det også bety at du får bedre muligheter til å tjene mer penger i selskapet. Sirkelen sluttes ved å ansette de som er best for din bedrift akkurat nå.

Det er kun du som bestemmer om du vil jobbe eksternt i en lengre eller kortere periode. Det er også du som arbeidsgiver som ser behovene og hvor lenge du ønsker å jobbe med denne strukturen i din bedrift. Er du heldig utvikler det seg til et fruktbart samarbeid på alle måter og gagner både bedriften og din medarbeiders livskvalitet på samme tid.