fbpx

Så representerar agenturer specialister genom framtidens sätt att arbeta

Arbetslivet ser idag inte ut som det gjorde för bara tio år sedan. Det är ett faktum att det i takt med vår förändrade livsstil, digitala uppfinningar och nya förutsättningar kommer att fortsätta att utvecklas även under de närmaste åren. Detta betyder att den som driver företag också kommer att behöva justera sitt sätt att se på saker för att på så vis optimera de anställningar man gör. Det är trots allt så att förändring kommer med fördelar för både dig som arbetsgivare och dig som arbetstagare. I denna artikel kan du läsa mer om framtidens sätt att arbeta och hur medarbetare kan hitta arbete och arbetsgivare rätt medarbetare, genom att anlita en agentur.

Så arbetar agenturen

För den som vill arbeta med en agentur så är det självklart så att det är viktigt att ta reda på hur de arbetar för att på ett tryggt och säkert sätt skapa goda arbetsförutsättningar för både arbetsgivare och arbetstagare. Agenturer som Swapp Agency hjälper specialister inom sitt yrke med att sammankoppla dem med företag som har behov av arbetskraft inom just det område de är specialister inom. De fungerar som en representant som tar hand om löneutbetalningar samt annan administration samtidigt som man ger arbetsgivaren duktiga medarbetare. Tillsammans arbetar specialisten och agenturen för att hitta uppgifter på såväl heltids- som deltidsbasis baserat på vad den specifika personen söker.

Därför ska du välja en agentur som arbetstagare

Varför bör du som är utbildad och duktig inom ditt yrke då välja att representeras av en agentur för att hitta jobb för dig? Detta är en viktig fråga att ställa sig och här nedan finner du de främsta anledningarna till detta.

 • Du kan jobba internationellt utan att behöva flytta.
  Genom att söka arbete och gå genom en agentur så kan du hitta arbete internationellt utan att behöva flytta, eller helt enkelt sköta ditt arbete i hemlandet utan att behöva flytta tillbaka om du redan befinner dig utomlands. Oavsett dina förutsättningar så är det i många fall så att det räcker med en god uppkoppling och tillgång till rätt arbetsverktyg för att du ska kunna arbeta, oavsett var din arbetsgivare befinner sig.
 • Du sticker ut från mängden.
  Genom att representeras av en agentur sticker du ut från mängden. Att skaffa ett arbete på en konkurrenskraftig marknad kan vara tufft och då är det viktigt att vara smart och strategisk.
 • Du får en konkurrenskraftig lön
  Genom att representeras ser du till att du visar vad du är värd och du kommer därmed också att öka chansen för att du ska få en lön som du trivs med. Detta är viktigt inte bara idag utan också för att din löneutveckling ska bli på ett sådant sätt att du kommer att optimera dina förtjänster under ditt arbetsliv.
 • Du har goda utvecklingsmöjligheter
  Sist men inte minst är det så att du genom detta sätt att arbeta har goda utvecklingsmöjligheter och minskar risken för att du ska känna att du har “fastnat” i karriären. När du känner att du stagnerar så är det bara att gå vidare till nästa möjlighet.

Anledningar till att använda en agentur när du är arbetsgivare

Även som arbetsgivare är det naturligtvis viktigt att du förstår hur en agentur arbetar och om det finns fördelar som du bör överväga i det fall du funderar på att hitta medarbetare på detta sätt genom en agentur.

 • Du har ett större utbud av potentiella medarbetare att välja bland.
  Det är inte längre så att du bara kan leta efter medarbetare i din lokala närhet. Geografiskt område spelar helt enkelt en mindre roll än någonsin i en värld där mycket arbete kan ske på distans. Detta innebär i längden också att du har bättre möjligheter att verkligen hitta de bästa och mest kunniga medarbetarna.
 • Agenturen tar hand om administrationen kring medarbetaren.
  Du sparar tid på att välja detta sätt att arbeta eftersom agenturen tar hand om administration och blanketter som rör medarbetaren. Detta betyder att du får mer tid över till andra och viktigare saker för din verksamhet, samtidigt som du inte kompromissar med viktig dokumentation och betalningar.
 • Du sparar pengar genom flexibelt arbete och trygga avtal för företaget.
  Till sist sparar det dig i längden pengar att välja att anställa medarbetare på detta sätt. Du behöver inte lägga ned tid och pengar på en lång anställningsprocess och du behöver i många fall heller inte upplåta något utrymme på kontoret till medarbetaren eftersom det är vanligt att dessa slags tjänster kan skötas på distans.

Framtidens anställningar väntar på dig

Att som entreprenör hänga med i utvecklingen och ha en progressiv syn på anställningar gör att fler medarbetare kommer att vilja jobba med dig. Detta betyder att du skapar en arbetsplats där du visar medarbetarna att de är uppskattade och att du värderar deras tid, samtidigt som du optimerar företagets kostnader på ett sätt som gör att du skapar goda förutsättningar för en ekonomi i balans.