fbpx

Effektiva lösningar då fler arbetar från andra länder

Världen är idag mer internationell än någonsin och det är inte längre konstigt att handla en vara från andra sidan jorden och få den levererad till sin dörr på kort tid. I takt med detta har också arbetsmarknaden förändrats och människor lever idag i allt större utsträckning på ett sätt som innebär att de arbetar för klienter eller arbetsgivare i andra länder än det där de själva bor. Detta ställer i sin tur större krav på att system för att hantera detta finns på plats och här kan en EoR service vara den rätta vägen att gå för att lösa det hela så smidigt som möjligt. 

Bättre balans och större frihet med internationella anställningar

Varför väljer då allt fler personer att arbeta för klienter i andra länder och varför ser allt fler arbetsgivare det som en god möjlighet att anställa utanför landets gränser? Undersökningar visar att den främsta orsaken till att man väljer att arbeta på detta sätt är att man som person strävar efter en större frihet att styra sitt eget liv, där man kan arbeta och vara produktiv samtidigt som man också får leva på en plats och på ett sätt som man drömmer om. Det ger helt enkelt en större frihet och en bättre balans mellan arbetsliv och privatliv för den som arbetar på detta sätt och det är en stor anledning till varför forskarna tror att denna utveckling kommer att fortsätta.

Att allt fler arbetsgivare också väljer detta sätt att driva företag har att göra med att man främst ser fördelar med att ta in medarbetare med nya perspektiv och progressiva kunskaper inom olika områden.

Detta är ett EoR system

EoR står kort sagt för Employer of Record och en Eor service är en service som innebär att du som är arbetsgivare kan anlita arbetskraft i ett annat land på bara några klick på din dator. Det finns ett antal företag som tillhandahåller ett system av detta slag och du kan som arbetsgivare välja det som passar dig bäst. Notera att det är avgörande att du väljer en service och en plattform med en lokal enhet i just det land där du vill anställa en medarbetare för att du skall kunna genomföra processen på ett smidigt och korrekt sätt. 

Fördelar med ett EoR system

  • Du får som arbetsgivare ett större utbud av talanger inom just det område som du är verksam inom eftersom du plötsligt kan anställa människor i andra länder utan att behöva ha lokal verksamhet i landet. 
  • Det sparar dig pengar och tid eftersom du slipper lägga ned stora summor på att registrera ditt företag i det aktuella landet och istället kan låta proffsen i EoR systemet sköta det hela. Du kan också göra det på kort tid vilket gör att du snabbt kan komma igång.
  • Du får nöjda medarbetare som kan arbeta på ett sätt som fungerar för dem och deras livssituation. Detta bidrar i sin tur till större produktivitet på arbetsplatsen vilket i längden bidrar till en mer optimal arbetsplats med goda intäkter och en tillväxt som går uppåt.
  • Du riskerar inte problem med böter och liknande i det land där din medarbetare finns eller där företaget finns eftersom du vet att alla regler följs korrekt.

Att tänka på inför valet av EoR system

För dig som är arbetsgivare och funderar på att anlita en person som befinner sig i ett annat land så finns det ett par viktiga saker att ta i beaktning för att hitta det optimala systemet för just ert företag. 

  1. Fundera igenom era behov och vilka funktioner som är viktiga

Det första ni bör göra är att definiera vilka behov företaget har och vilka funktioner som är viktiga att ha tillgång till för att man på ett enkelt sätt skall få en god översikt över och kan sköta den administration som behövs. 

  1. Ta reda på vilka länder som är aktuella

Nästa viktiga faktor är att överväga vilka länder som är aktuella att anlita nya medarbetare i. De allra flesta smarta EoR system erbjuder möjligheten att använda systemet i princip oavsett land men det finns undantag och dessutom vissa system som passar bättre för specifika länder. 

  1. Läs omdömen och recensioner

Sist men inte minst. Se till att ni har koll på vad andra företagare har att säga om de olika system som finns på marknaden idag för att på så vis kunna göra en bedömning av vad som passar just er bäst. Genom att lägga lite tid på detta kommer ni garanterat att undvika de värsta fallgroparna och kan göra ett bra val.

God förberedelse är nyckeln till framgång

Administrationen kring medarbetare i en internationell och till stora delar digital värld ställer nya krav på arbetsmarknaden och därför är det bra att det finns lösningar såsom EoR system som hjälper företag att hitta rätt medarbetare, oavsett vilket land de befinner sig i. Detta är ett kostnadseffektivt och smart val för alla som vill kunna anlita arbetskraft snabbt, och därigenom arbeta mer effektivt och lösningsorienterat utan att kompromissa med lagar och regler.