fbpx

Så kan entreprenörer hitta arbetskraft i Storbritannien utan komplicerade processer

Att driva företag innebär att du hela tiden funderar över ditt företag, hur det kan utvecklas och vad du behöver göra för att ni skall arbeta så optimalt som möjligt. Det är helt enkelt ett arbete som hela tiden fortsätter och som på många sätt är givande, även om det tar upp mycket av din tid. I dagens digitala samhälle finns det många hjälpmedel som gör det enklare än någonsin att på ett effektivt sätt hitta vägen framåt för det företag man driver. En av de saker du kan göra är att anlita en EoR service för att hitta rätt medarbetare för just era behov.

Detta är en EoR service

En EoR service – en employer of record service – är en service som tillhandahålls av ett företag för att du skall kunna anlita medarbetare från ett annat land, utan att för den skull behöva ta hand om mängder av pappersarbete, kostnader och dokument som kan behövas när du normalt sett vill anlita någon utomlands. Det finns ju trots allt mycket du behöver hålla reda på om du vill ha medarbetare i andra länder, och ta hand om allting själv. För att sköta det ordentligt kommer du att behöva lägga mycket av din arbetstid på just detta. 

Din EoR service tar istället hand om detta åt dig vilket betyder att du slipper fundera över administrationen. De är helt enkelt experter inom marknaderna de är verksamma på vilket ger dig stor trygghet som arbetsgivare. Detta kan vara extra fördelaktigt om du som svensk företagare tex. vill anlita en medarbetare i Storbritannien. Landet är inte längre med i EU, vilket du kan lösa genom att vända dig till Swapp Agency, som är experter inom EoR och tar hand om löneutbetalning för distansarbetare i Storbritannien på ett smidigt sätt. 

Fördelar med att anställa på distans

Det finns flera fördelar med att anställa medarbetare på distans. Dessa kan du dra nytta av om du väljer en EoR-lösning för ditt företag. Här nedan får du veta mer om vilka fördelar som finns med att välja denna lösning.

 • Du kan få tillgång till ett större utbud av duktiga medarbetare som kan hjälpa ditt företag framåt. Detta då du har möjlighet att anställa över i princip hela världen.
 • Du slipper kostnader för en medarbetare som befinner sig på ert fysiska kontor. Samtidigt kan du erbjuda en flexibel arbetsplats till medarbetaren som kan arbeta på ett sätt som passar just dem. 
 • Du får nya ögon på ert företag och vad som behöver göras från ett nytt perspektiv. Någon som är van vid ett annat arbetsklimat och andra processer kan helt enkelt berika företaget på flera sätt. 

Att tänka på inför ditt beslut att använda en EoR service

Det finns ett par saker som kan vara bra att tänka på inför ett beslut att se utöver ditt lokala område när det kommer till att anlita medarbetare och istället vända sig till ett land som exempelvis Storbritannien. 

 1. Välj EoR-service med omsorg.
  Det första du skall göra är att se till att du väljer EoR-service med omsorg. Det bör vara en agentur som har goda omdömen och där du kan vara säker på att de har god erfarenhet inom området.
 2. Definiera era behov.
  Nästa viktiga sak att göra är att se till att ni definierar era behov på ett bra sätt. Sätt er ned på företaget för att skriva ned vad det är ni söker. Då blir det enklare för agenturen att hjälpa er framåt och hitta rätt lösning för er. Var redo för möjliga justeringar eftersom det kan framkomma förändringar allt eftersom ni arbetar tillsammans.
 3. Se över ekonomin.
  Sist men inte minst bör ni ha koll på er budget för detta. Ni kommer garanterat att spara pengar på att välja EoR-service men samtidigt är det naturligtvis så att er medarbetare behöver få betalt. Då är det bra att ni har gjort utrymme i budgeten för detta och för övriga kostnader. 

Ta företaget in i framtiden med digitalt distansarbete

Distansarbete är en lösning som de allra flesta entreprenörer ser som en möjlighet idag. Det är dock inte alla som vågar ge sig ut på denna marknad eftersom de känner sig fundersamma över allt från administration till kostnader. En EoR service löser enkelt detta vilket gör att du som företagare istället kan fokusera på det du gör bäst – att driva ditt företag framåt tillsammans med duktiga medarbetare. 

Genom att tydligt definiera ert samarbete redan från start så kommer du att kunna hitta rätt arbetskraft för ditt företag, de kommer att trivas väl vilket i sin tur innebär att de arbetar mer effektivt, Tydliga ramar gör helt enkelt distansarbete till en lösning för framtiden som på alla sätt kommer att gynna ert företag. Det ger er större chanser att lyckas på en marknad som är konkurrensinriktad på alla sätt.