fbpx

10 parasta suomalaista coworking-paikkaa ja niiden palvelut

Coworking-tilat ovat kasvattaneet suosiotaan viime vuosina, ja Suomi ei ole poikkeus. Ne tarjoavat yrittäjille, freelancerille ja pienille yrityksille paikan, jossa työskennellä muiden ammattilaisten kanssa, verkostoitua ja jakaa ideoita. 

Coworking tarjoaa tilaratkaisun, jossa eri yritysten yrittäjät ja työntekijät jakavat samaa avotoimistotilaa. Se on yhteisöllinen, ergonominen ja taloudellisesti edullinen vaihtoehto työskennellä kodin ulkopuolella.

Coworkin ajatuksen historiaa

1990-luvun puolivälissä hakkeritiloista, voittoa tavoittelemattomista yhteisötyötiloista, tuli coworkingin edelläkävijöitä. Näissä tiloissa samanhenkiset ihmiset kokoontuivat työskentelemään, viettämään aikaa ja keskustelemaan yhteisistä kiinnostuksen kohteistaan. Berliinissä vuonna 1995 perustettu C-base oli ensimmäinen hakkeritila. Tämän perinteen pohjalta Wienissä lanseerattiin ensimmäinen coworking-tila vuonna 2002, tarjoten tilan, jossa arkkitehdit, PR-konsultit, startupit ja muut luovan alan freelancerit saattoivat tehdä yhteistyötä ja työskennellä.

Vaikka coworking-tilat olivat 2000-luvun alkuvaiheissa melko marginaalisia, niiden suosio ja lukumäärä ovat räjähtäneet 2010-luvulla. Tällä hetkellä ympäri maailmaa on yli 19 000 coworking-paikkaa, jotka palvelevat freelancereita, digitaalisia nomadeja sekä suuria yrityksiä. Coworking-tilojen suosion kasvun ja etätyöskentelyn yleistymisen myötä on arvioitu, että tilojen määrä saattaisi kaksinkertaistua vuoteen 2024 mennessä.

Tässä artikkelissa tarkastellaan 10 parasta coworking-paikkaa Suomessa ja niiden tarjoamia palveluita. Näiden lisäksi Suomessa on luonnollisesti paljon muitakin tällaisia tiloja, mutta tämän listauksen yhtenä tarkoituksena on listata tiloja ympäri Suomea.

Helsinki Think Company

Helsinki Think Company on Helsingin yliopiston yrittäjyysyhteisö. Se on paikka, jossa opiskelijat, tutkijat ja nuoret ammattilaiset voivat kehittää ideoitaan, perustaa omia yrityksiä ja löytää samanhenkisiä yrittäjiä. Think Company edustaa nykyaikaista yrittäjyyden kulttuuria, jossa korostuvat yhteistyö, avoimuus ja monitieteinen lähestymistapa.

Avoimuuden ja yhteistyön tilat

Helsinki Think Company tarjoaa tiloja Helsingin keskustassa ja kampuksilla. Nämä tilat on suunniteltu edistämään luovuutta, yhteistyötä ja yrittäjyyttä. Niitä voidaan käyttää työskentelyyn, tapahtumien järjestämiseen tai vain inspiroivien keskustelujen käymiseen samanhenkisten ihmisten kanssa.

Tapahtumat ja työpajat

Think Company järjestää säännöllisesti tapahtumia, työpajoja ja kilpailuja, jotka on suunniteltu herättämään yrittäjyysajattelua ja auttamaan osallistujia kehittämään liikeideoitaan. Nämä tilaisuudet tarjoavat erinomaisen mahdollisuuden verkostoitua, oppia uutta ja saada palautetta omista ideoista.

Monitieteinen yhteistyö

Yksi Helsinki Think Companyn erityispiirteistä on sen monitieteinen lähestymistapa. Yhteisössä kohtaavat eri alojen opiskelijat, tutkijat ja ammattilaiset. Tämä monialaisuus on voimavara, joka auttaa näkemään asiat uusista näkökulmista ja löytämään innovatiivisia ratkaisuja.

Maria 01

Maria 01 on tunnettu startup-keskus ja coworking-tila Helsingissä. Se on koti useille kasvuyrityksille ja tarjoaa jäsenilleen monenlaisia palveluita, kuten tapahtumia, mentorointia ja koulutusmahdollisuuksia. Tämä entinen sairaala on nyt innovaation kehto.

Maria 01 yhteisössä on tilaa 20 000 neliötä, sillä on yli 1400 jäsentä ja yli 170 startup-yritystä on käyttänyt sen tiloja. Nämä tiloja käyttäneet yritykset ovat saaneet yli 958 miljoonaan euroa sijoittajien rahaa.

Tampereen Crazy Town

Crazy Town Tampere on yhteisö, joka tarjoaa toimistotilaa, tapahtumia ja koulutusta. Se on paikka, jossa voit kasvattaa liiketoimintaasi, oppia uutta ja verkostoitua muiden alan ammattilaisten kanssa. Coworking-tila sijaitsee keskustassa ja on avoinna 24/7.

Kaksi vuosikymmentä sitten joukko tuoreita nuoria yrittäjiä päätti yhdistää voimansa jakamalla toimistotilat ja osaamisen sekä tukemaan toisiaan liiketoiminnan kasvussa. He halusivat saavuttaa jotakin, mihin he eivät yksilöinä kyenneet. Tämä yhteisöllinen periaate on yhä Crazy Townin sydämessä.

Tilat soveltuvat sekä työhön, yhteistoimintaan että tapahtumajärjestämiseen. Yhdellä jäsenyydellä pääsee hyödyntämään koko verkostoa. Jäsenten taitotaso ja osaaminen karttuvat monipuolisten tapahtumien ja vertaistuen ansiosta. Jäsenet solmivat uusia tuttavuuksia, mikä usein johtaa myös liiketoiminnallisiin kumppanuuksiin. Yhteisön innostava ilmapiiri luo uusia mahdollisuuksia ja tukee luovaa ajattelua.

WERK1 Helsinki

Sijaitsee Helsingin sydämessä, WERK1 tarjoaa modernin ja inspiroivan ympäristön työskennellä. Paikka on tunnettu tapahtumistaan, kuten seminaareista ja työpajoista. Tilassa on sekä avoimia työpisteitä että yksityisiä toimistoja.

Oulu Game LAB

Oulu Game LAB ei ole vain pelikehittäjille. Se on monialainen innovaatioympäristö, joka keskittyy digitaalisiin ratkaisuihin. Coworking-tila tarjoaa koulutusohjelmia, mentorointia ja erilaisia tapahtumia jäsenilleen.

Hub Turku

Hub Turku on yhteisöllinen työtila Turun keskustassa. Se tarjoaa monipuolisia palveluita yrittäjille, freelancerille ja yrityksille. Paikassa on myös rento kahvila, jossa voi nauttia kupin kahvia tai teetä ja tavata muita jäseniä.

HUB Turku tarjoaa monialaisen kohtaamispaikan niin ammattilaisille kuin opiskelijoillekin. HUBin tavoitteena on koota erinomaisia ihmisiä yhteiseen, innovatiiviseen coworking-tilaan. HUBissa voit työskennellä yksin tai ryhmässä, verkostoitua ja laajentaa osaamistasi. HUBin voittoa tavoittelematon yhdistys pyrkii rakentamaan ja säilyttämään yhteistä työ- ja kohtaamistilaa eri alojen asiantuntijoille, tukien samalla monialaista työkulttuuria.

LUT Entrepreneurship Society

Sijaitsee Lappeenrannassa, tämä yhteisö keskittyy tukemaan nuoria yrittäjiä. Se tarjoaa monia resursseja, kuten työpajoja, tapahtumia ja verkostoitumismahdollisuuksia. Coworking-tila on avoin ja moderni.

Yrittäjyys vaatii paljon. Yrittäjyys on taito eikä vain lahjakkuutta. Liiketoiminnan oppimiseen ja omaksumiseen vaaditaan paljon työtä. Suomalaisilla yliopistoilla on omat yrittäjyysyhdistyksensä, joissa opiskelijat voivat keskustella ja vaihtaa liikeideoitaan, saada apua, osallistua kilpailuihin ja löytää tulevia työpaikkoja.

Wonderland Work Helsinki

Wonderland Work on Helsingin Vallila Konepajassa ja Espoon Leppävaarassa sijaitseva coworking-tilan, ravintolan, neuvotteluhuoneiden ja tapahtumatilan yhdistelmä. Kaikki, mitä voisit töissä tai niiden yhteydessä tarvita saman katon alla! 

Wonderland Helsinki on paljon enemmän kuin toimistotila tai -hotelli; se on yhteisö, joka auttaa jäseniään saavuttamaan asettamansa päämäärät. Etsitpä sitten uusia asiakkaita, yhteistyökumppaneita tai vaikkapa alihankkijaa nettisivuprojektiisi, Wonderland tarjoaa mahdollisuuden laajaan verkostoitumiseen ja uusien kollegojen kohtaamiseen eri toimialojen parista.

Toinen Wonderland tila löytyy Espoon Leppävaarasta.

Kuopio Entrepreneurship Society

KuopioES on yhteisö, joka tukee yrittäjyyttä Kuopion alueella. Se tarjoaa erilaisia palveluita, kuten mentorointia, tapahtumia ja koulutusohjelmia. Coworking-tila on inspiroiva ja yhteisöllinen.

Platform6 Tampere

Platform6 on toinen Tampereen suosituista coworking-tiloista. Se tarjoaa sekä avoimia työpisteitä että yksityisiä toimistoja. Yhteisö keskittyy tukemaan startupeja ja tarjoaa monia resursseja kasvuun ja kehittymiseen.

Yhteenveto

Suomi on tunnettu innovaatioistaan ja yrittäjyydestään, ja tämä heijastuu maan coworking-tilojen määrässä ja laadussa. Näissä tiloissa yrittäjät, freelancerit ja yritykset voivat työskennellä, oppia ja kasvaa yhdessä. Olipa tarpeesi mikä tahansa – verkostoituminen, koulutus tai vain työpiste – nämä 10 parasta suomalaista coworking-tilaa tarjoavat jotakin jokaiselle.

”Toiminnan synenergia syntyy tapahtumien rikkaudesta ja yhteisön erilaisuudesta.”

Coworking edustaa yhteisöllistä palvelukonseptia. Coworking-tilat eivät vain tarjoa yrityksille toimitiloja, vaan myös monenlaisia palveluita ja tapahtumia. Tilan toimintaa pyörittää oma henkilökuntansa, ja pyrkimyksenä on luoda tapahtumien ja palveluiden kautta synergiaa tilassa toimivien yksilöiden ja yritysten kesken.