fbpx

De tio bästa co-workingalternativen i Sverige

Under de senaste åren har det blivit allt mer populärt att istället för att ha en specifik arbetsplats att gå till, istället välja att nyttja co-workingalternativ som dyker upp runt om i landet. Detta har till stor del att göra med att vi arbetar allt mer flexibelt och därför vill kunna ha friheten att också arbeta var vi vill. I Sverige finns det ett antal fina co-workingkontor att välja bland. I denna artikel får du tipsen du behöver för att hitta rätt alternativ för just dig och dina behov för arbetet.

1. Goto 10

Här hittar du en utmärkt arbetsplats för dig som vill ha någonstans att sitta för dagen. Det enda som krävs för att kunna nyttja de trevliga lokalerna här är ett kostnadsfritt medlemskap. Bakom Goto 10 står Internetstiftelsen, vilket bidrar till att du även kan knyta bra kontakter och lära dig mer om moderna sätt att arbeta effektivt. Goto 10 finns i såväl Stockholm som i centrala Malmö.

   2. Johan & Nyström

   I mysiga lokaler i centrala Stockholm ligger det populära co-workingkontoret Johan & Nyström. Här finns det massor med alternativ vare sig du föredrar att slå dig ned i en trevlig soffa för att arbeta eller om du föredrar att sitta vid ett skrivbord. Du kan med fördel också välja att boka något av de moderna mötesrummen om du föredrar det. Johan & Nyström är också välkända för sitt riktigt goda kaffe!

   3. Creative House

   Creative house är en co-workinglokal i centrala Örebro där du enkelt kan köpa en plats för dagen om du önskar det. Det finns även möjlighet att köpa längre alternativ om du vet att du kommer att vara i Örebro och jobba under en längre tid framöver. På Creative House finner du mötesrum, trevliga samtalsrum, självklart gratis Wifi och sist men inte minst stora möjligheter till att nätverka med andra entreprenörer eller frilansare som också vill känna sig inspirerade då de arbetar. För den som önskar det erbjuder Creative House också fina möjligheter till föreläsningar och att arrangera större workshops.

   4. Helio

   Helio är ett co-working utrymme som finns i Stockholm, men även i flera andra städer i Sverige så som Göteborg och Malmö. Detta kreativa och mysiga utrymme erbjuder såväl möjligheter till möten som chansen att träffa andra som arbetar lika flexibelt som du. Här går det att köpa såväl kortare som längre arbetsmöjligheter till ett bra och konkurrenskraftigt pris.

   5. Scandic Haymarket Stockholm

   Detta hotell i centrala huvudstaden har på senare år inte bara blivit ett oerhört populärt ställe att bo på under den tid man befinner sig i Stockholm utan också ett bra ställe att befinna sig på om man vill arbeta i sköna miljöer. Hotellet erbjuder inte bara flera trevliga ställen att slå sig ned på med sin dator utan även mötesrum och andra konferensmöjligheter.

   6. Mindpark

   Mindpark startade sitt första co-working space i Lund för mer än tio år sedan men har sedan dess startat kontor också på andra platser i Sverige. Idag kan du hitta kontor från norr till söder om du väljer ett medlemskap här. Självklart innebär ditt medlemskap att du kan arbeta var du vill utan att betala något extra, vilket är extra populärt för den som ofta rör på sig i Sverige.

   7. HeySpace

   Detta kontor i Göteborg erbjuder en härlig miljö för alla som vill arbeta i stilrena och bekväma lokaler. Utöver de flexibla kontorsytorna finns här också fina industrilokaler där man kan hyra utrymme för såväl festligheter som kick-offs. Hey Space har planer på att öppna fler lokaler runt om i Sverige.

   8. Base10

   Dessa lokaler i centrala Uppsala har funnits sedan 2016 och är mycket populära bland såväl studenter som redan etablerade proffs på marknaden. Här har man tack vare lokalerna inne på Centralstationen närhet till såväl Stockholm om man behöver det som allt som Uppsala har att erbjuda.

   9. Great Hub

   Detta co-workingställe i Umeå finns idag på två platser i staden. Du kan om du väljer att boka din plats här arbeta på valfritt kontor. City är för dig som vill ha god arbetsro i sköna lokaler och Campus finns för den som gärna vill deltaga i eller ordna events av olika slag.

   10. The Castle

   På hela 1500 kvadratmeter och fem våningar har du gott om utrymme att arbeta på om du befinner dig i Stockholm. Det är tack vare sitt fina läge mitt i Gamla stan inte så konstigt att detta är ett av de mest populära co-workingutrymmena i hela landet. Utöver de coola arbetsytorna så finns det också eventrum, yogarum, gym med bastu och ett trevligt cafe’ där man kan samlas, ha det roligt och nätverka.

   Möjligheterna är oändliga

   För dig som vill arbeta flexibelt är co-working rätt alternativ för dig. Vare sig du har en specifik arbetsplats som du vill komma ifrån under någon dag per vecka eller om du är frilansare som föredrar att jobba i en kreativ miljö så är detta helt enkelt en smart möjlighet för dig. Välj efter dina preferenser så är framtiden din.