fbpx

Således udviklede en kultur for hjemmearbejde, der er kommet for at blive

At arbejde på afstand er tidligere blevet set som en måde at “komme væk” fra arbejdet på, og som noget, som kun dem, der ikke rigtig er interesserede i arbejde, investerer i. Det er jo sådan, at langt de fleste ser hjemmet som et sted, hvor man slapper af efter en lang dag på arbejdet, og hvor det nærmest er umuligt at lykkes med at fokusere på arbejdet, når vasketøj, tv, Netflix eller andre huslige gøremål tiltrækker endda opmærksomhed.

Det er dog en kendsgerning, at flere og flere virksomheder i dag ser anderledes på hjemmearbejde, end de gjorde tidligere, og flere og flere virksomheder har derfor lavet politikker for at lade medarbejderne arbejde hjemmefra i mindst en eller et par dage om ugen.

Det siger sig selv, at pandemien har accelereret denne udvikling i højeste grad, men allerede nu set i bakspejlet kan man se tendensen til, at de fleste stillinger prioriterer den frihed, det giver at arbejde på afstand, i det mindste delvist, under ansvar.

kilde: Pixabay

Bedre balance mellem arbejde og privatliv for medarbejdere, der arbejder på afstand

Størstedelen af ​​de rapporter, der nu udkommer om at arbejde hjemmefra, viser, at de, der arbejder på afstand, oplever større tilfredshed, når det kommer til balance i livet. Du skal ikke bruge tid på at pendle til arbejde, og kan derfor sikre dig, at du er mere fokuseret på det, du laver i en vis periode og så lægge arbejdet bag dig og fortsætte til dit privatliv.

Langt de fleste bedømmere er enige om, at fjernarbejde simpelthen er kommet for at blive, og flere og flere virksomheder investerer derfor i systemer, som deres medarbejdere har brug for for at kunne skabe et stabilt, men fleksibelt arbejdsmiljø.

I denne artikel vil du, der driver virksomhed eller dig, der er interesseret, blive klogere på, hvad der kan være godt at tænke på for dem, der gerne vil arbejde på afstand. Dette er trods alt nødvendigt at have en plan for, hvis du vil skabe en arbejdsplads med fjernstyrede teams. Med de rette betingelser er det muligt at få en fremtidens arbejdsplads, hvor effektivitet og fleksibilitet er i centrum ved hjælp af de rigtige værktøjer.

Fakta om effektivitet og fjernarbejde

Et af de stærkeste argumenter for ikke at lade dine medarbejdere arbejde hjemmefra er, at det ville betyde et tab af produktivitet. Pandemien fremskyndede imidlertid yderligere undersøgelse af dette, og virksomheden Prodoscore rapporterede i en undersøgelse, at produktiviteten hos dem, der arbejdede hjemmefra, faktisk steg med 47 % i løbet af marts og april 2020, hvor mange lande og samfund lukkede ned og arbejde hjemmefra blev en virkelighed.

Der blev sendt 57 % flere e-mails, og telefonbruget steg med hele 230 % samtidig som chatt steg med 9 %. Alle former for kommunikation for at gøre arbejdsdagen så gnidningsfri som muligt steg med andre ord markant og langt mere, end forskerne først troede.Fjernarbejde er nu så stor en prioritet for arbejdere, at 87 procent af de adspurgte i samme undersøgelse angav, at hvis de blev tilbudt chancen for at arbejde eksternt, ville de tage den.

Det er simpelthen et faktum, at det er effektivt at arbejde på afstand, men det skal omsættes i praksis på den rigtige måde. Det passer heller ikke alle mennesker og virksomheder og skal derfor indledes med kommunikation og samtale om, hvordan man bedst kommer videre.

Teknologi og smarte systemer har spillet en afgørende rolle for fjernarbejdets udviklingsmuligheder

Takket være udviklingen af ​​tekniske muligheder, som vi har set i løbet af de sidste ti år, er det nu muligt at arbejde med meget komplekse erhverv selv hjemmefra. Det, der tidligere var vigtigt for kundeservicejob eller andre deltidsstillinger, er i dag en karrieremulighed på moderne vis. I dag kan vi bruge videokonferencer til at nå ud til resten af ​​verden og med få klik dele skærmbilleder og rapporter med andre medarbejdere. Der er simpelthen et element af kommunikation, der er effektivt og ansigt til ansigt, hvilket ikke var en mulighed for bare ti til femten år siden. Det har igen medvirket til, at vi har set flere og flere coworking-kontorer, hvor virksomheder lejer sig ind for at lade deres medarbejdere arbejde, som de ønske.

De vigtigste værktøjer til fjernarbejde i en international verden

For dem, der overvejer at ændre deres virksomhed, så medarbejderne for alvor kan arbejde eksternt eller for dem, der allerede gør det, er der en række værktøjer, som er vigtige at udvikle for at lykkes.

Først og fremmest skal du, der arbejder på afstand eller er arbejdsgiver for andre, sørge for, at der er en økonomisk service, der gør det muligt at styre medarbejderens løn og indbetalinger, selvom vedkommende befinder sig på den anden side af kloden. En fungerende fjernarbejde lønningsliste er afgørende i en verden, hvor det slet ikke er sikkert, at de medarbejdere, der er i virksomheden, også fysisk befinder sig i det land, hvor virksomheden er registreret.

Den sidste vigtige investering handler om at sikre, at de tekniske forhold er på plads, så du og dine medarbejdere kan nå hinanden på en gnidningsfri og enkel måde, og blot klare jeres opgaver med sikre værktøjer. Kortsigtede økonomiske omkostninger vil betale sig over tid, fordi I sammen skaber en dynamisk arbejdsplads, hvor hver enkelt har frihed til at arbejde inden for trygge rammer men på deres egne præmisser.